Avantajele unei case din lemn

1 - Eficienta energetica

Lemnul ajuta la minimizarea consumului de energie in mai multe moduri.
Un factor important este proprietatea de izolare termica - structura lemnului contine bule de aer, care limiteaza abilitatea de a conduce caldura si ajuta la minimizarea energiei necesare pentru incalzire. Asigura un comfort termic excelent indiferent de anotimp (casele din lemn fiind calduroase iarna si racoroase vara). Studiile efectuate referitor la ciclul de viata arata ca lemnul surclaseaza semnificativ otelul si betonul.

2 - Timp de executie redus. Costuri mai mici.

Timpul de executie a unei case de lemn depinde de complexitatea constructiei dar cu technologia moderna de fabricatie respectiv de montare este aproximativ 1-3 luni. Casele din lemn se pot executa in orice anotimp. Construirea unei case de lemn se caracterizeaza prin prefabricarea elementelor din lemn (osatura, sarpanta, usi, ferestre, etc) astfel transportul si montarea acestora sunt relativ usoare. Structura caselor de lemn permite montarea cu usurinta a instalatiilor casnice, optimizand astfel si spatiul locuibil.
Costul constructiei unei case de lemn este mai putin decat unei locuinta din zidarie.

3 - Durabilitate si grad mare de rezistenta

Comparativ cu alte materiale de constructie prin proprietatiile sale structurale si de flexibilitate lemnul depaseste mult concurenti. Casele din lemn sunt foarte rezistente la cutremure datorita elasticitatii lemnului care determina amortizarea vibratiilor si absorbirea undelor seismice.

4 - Umiditate interioara optima

Lemnul prin celulele sale absoarbe si emana umiditate regularizand astfel mediul ambiental interior. Persoanelor cu probleme respiratorie sau persoanelor care sufera de alergii sunt recomandate casele din lemn.

5 - Ecologie si material natural

Cherestea ecologica si naturala este un material de constructii cu adevarat regenerabil. Reziduurile de la santier se pot refolosi, se poate curata usor terenul dupa terminarea constructiei.

eficienţă energetică

Casa lemn la marginea padurii

case lemn la marginea padurii - Pensiunea Loki in Ciumani, HarghitaCasă din lemn la marginea pădurii

Pensiunea Loki din Ciumani am construit-o într-un peisaj deosebit, la marginea pădurii în depresiunea Gheorgheni.
Citeşte mai departe